Over de Vos Dance studio’s

De geschiedenis van dansen op de Zijlweg in Haarlem heeft een rijke traditie die teruggaat tot ver in het verleden. Zo ver wij kunnen nagaan, dateert de dansschool al vanaf 1912, en vanaf een zeker punt in de geschiedenis, waarschijnlijk ergens in de jaren ’50, stond deze onder de bekwame leiding van de heer T. Griek. Het was in de studio op de eerste verdieping van deze dansschool waar Fred en Greet de Vos elkaar ontmoetten en hun allereerste danspassen leerden zetten.

In 1964 besloot Griek om de zaak uit te breiden en voegde een benedenzaal in de tuin toe. Maar het was pas in 1978, toen de heer Griek de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, dat hij de dansschool overdroeg aan Fred en Greet. Vijf jaar later, in 1983, besloten ze de naam van de school te veranderen en boven de deur te hangen als “Danscentrum de Vos”. Deze periode kenmerkte zich door het beoefenen van ‘stijldansen‘, wat toen werd beschouwd als een essentieel onderdeel van het uitgaansleven en de opvoeding, waarbij iedereen samen op dansles ging.

Veelzijdige dansschool

Vanaf 1995 namen Frank en Romy de Vos, na een succesvolle carrière in wedstrijddansen in de Ballroom en Latin dansen, de leiding over de dansschool. Onder hun leiding werden door Romy nieuwe dansvormen geïntroduceerd. Wat begon als een enkele les ‘kidsswing’, groeide uit tot een breed scala aan dansstijlen, waaronder streetdance, hip-hop, breakdance, modern, stijldansen, salsa en nog veel meer, geschikt voor dansliefhebbers van alle leeftijden.

Tegenwoordig staat de volgende generatie ‘de Vos’ klaar om de dansschool fris en eigentijds te houden. Met Kirsten en Lars & Algie waait er een frisse wind door de zaak, en tillen ze de danslessen naar een nog veelzijdiger en hoger niveau. Het resultaat van al deze inspanningen wordt jaarlijks in juni getoond tijdens de eindvoorstellingen van de leerlingen. De dansschool blijft daarmee een levendige en bloeiende plek waar de passie voor dansen wordt doorgegeven van generatie op generatie.

Dansles in Haarlem

De Vos Dance Studio’s ligt centraal in Haarlem, net buiten het centrum. De dansschool is gemakkelijk bereikbaar vanuit Aerdenhout, Bennebroek, Bentveld, Bloemendaal, Driehuis, Heemstede, Overveen, Santpoort en Velserbroek. Ben je een enthousiaste dansers en woon je iets verder uit de buurt, zoals Cruquius, Halfweg, Hoofddorp, IJmuiden, Spaarndam, Vijfhuizen, Zandvoort of Zwanenburg, dan ben je natuurlijk ook welkom in onze dansschool.