Breakdance

Breakdance, ook wel bekend als breaking of b-boying en b-girling, is een expressieve en energieke dansstijl die zijn oorsprong vindt in de straten van New York City. Met zijn acrobatische moves, snelle voetenwerk en ongelooflijke kracht, heeft breakdance de wereld veroverd als een fascinerende vorm van zelfexpressie en artistieke uiting.

Breakdance is ook een onderdeel van de hiphop cultuur maar is wel wat anders als hiphop dansen. Het is een dansstijl waarbij je veel gebruik maakt van ongewone steunpunten als handen en hoofd. Leer nu de ‘vetste moves’ zoals de backspin, turtle en de flair! 

Breaking is een nieuwe sport op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs, Mede hierdoor zal de interesse in deze dansvorm alleen maar toenemen.

Lessen zijn voor leeftijden vanaf 6 jaar en in verschillende leeftijdsgroepen en niveau’s.

Vanaf 1 april is het niet meer mogelijk om een proefles te doen omdat we al ver in de voorbereidingen zijn voor onze eindvoorstellingen en je anders alleen achter de feiten aan zou lopen. In onze laatste lesweek voor de zomervakantie kan dat weer, dat is vanaf 24 juni.
Daarvoor kun je nu al opgeven met onderstaande button.

Rooster

Dinsdag16:15 – 17:00Breakdance beginners (geen ervaring)Victor
Dinsdag17:00 – 18:00Breakdance beginners 2 (enige ervaring)Victor
Vrijdag18:30 – 19:30Breakdance gevorderdVictor

Tarieven

De breakdance lessen voor beginners zijn lessen van 45 minuten.
Het tarief voor deze les is €265,- voor het hele seizoen bij betaling ineens vóór 1 oktober. U heeft dan €15,- korting. Betaalt u in 2 termijnen dan wordt het €140,- in september en €140,- in januari. U kunt ook in 10 maandelijkse termijnen van €28,- betalen met automatische incasso.

De lessen voor beginners 2 en gevorderden zijn lessen van 60 minuten.
Het tarief voor deze les is €315,- voor het hele seizoen bij betaling ineens vóór 1 oktober. U heeft dan €15,- korting. Betaalt u in 2 termijnen dan wordt het €165,- in september en €165,- in januari. U kunt ook in 10 maandelijkse termijnen van €33,- betalen met automatische incasso.

FAQ

Als ik een proefles heb gedaan, kan ik dan gelijk inschrijven?

Dat kan zeker, als je een proefles kunt doen, is er ook altijd ruimte om voor dezelfde groep in te schrijven. Als de groep vol is kun je in die groep geen proefles doen.

Welke kleding draag ik bij breakdance?

Voor breakdance of breaking draag je het best kleding waar je goed en vrij in kunt bewegen, een skinny spijkerbroek is dus niet zo handig. zorg ook dat je het er niet te snel warm in krijgt, breaking is best intensief, dus een t-shirt is altijd goed. Als je wat verder bent ga je ook je hoofd als steunpunt gebruiken en velen gebruiken daarvoor een muts om toch wat bescherming te bieden.

Gaan we ook een battle doen met de lessen?

De battle is een belangrijk onderdeel van breakdance, dus ja, dat zal zeker een onderdeel vormen van de lessen.