You Tube kanaal De Vos Dancestudios

. . . VANAF 5 SEPTEMBER "OPEN-LES-WEEK", geef snel op voor een proefles . . .

Docenten

Op deze pagina vind je een overzicht van alle docenten van De Vos Dance Studio's.

 

Lars de Vos

Lars de Vos

Lars is geboren op 24 november 1994 en danst eigenlijk al sinds hij kon lopen. Lars is een echte allrounder, hij heeft vanaf zijn 6e wedstrijden Latin American gedaan en werd daar al Kampioen van Nederland in de jeugdcategorie. 
Van 2005 tot 2012 heeft hij vooropleiding gedaan bij Lucia Marthas, en in 2016 afgestudeerd aan de HBO opleiding uitvoerend dans bij Codarts in Rotterdam. Lars is danser voor ISH, de company van Marco Gerris met producties als Funkish, Narnia & Grimm. Ook in 2020 danst Lars weer in de nieuwe productie van Kalpanarts
Hij heeft al veel podium- en TV-ervaring mogen opdoen met o.a. Musicals in Ahoy, Kinderen voor Kinderen, Junior Songfestival, X-Factor & Dance Dance Dance. 
Lars doet ook reglmatig mee met Hiphop battles en wedstrijden. Hij werd al meerdere malen Kampioen van Nederland en met zijn crew 'The Incredible Kids' ook al Europees- en Wereldkampioen Hiphop Team Battle. Nog niet zo lang geleden heeft hij samen met gelegenheidspartner Davy een zilveren medaille gewonnen tijdens de World DanceSport Games in Taiwan (soort Olympische Spelen voor dans). Met zijn maatje Gino werd hij tweede bij de Juste Debout battles in Paradiso in februari 2018 en winnaar in Wenen in februari 2019, waarmee zij zich plaatsten voor deelname aan de finales in Parijs en daar bij de beste 8 eindigden.
www.larsdevos.com

Kirsten de Vos

Kirsten (1999) heeft al een flinke rugzak aan ervaring. Ze is heel allround in dans omdat ze al heel vroeg ermee is begonnen. Naast de lessen bij de minikids deed ze ballet bij de Kennemer balletstudio en vanaf groep zes ging ze naar de vooropleiding van Lucia Marthas in Amsterdam tot en met 2015 en heeft daarna de switch gemaakt naar MBO-Dans van het Albeda college in Rotterdam. Ondertussen is zij naast de lessen actief geweest op vele fronten. Op 5 jarige leeftijd deed zij al mee aan een WK hiphop en heeft in de loop van de jaren vele kampioenschappen gewonnen. Daarnaast heeft ze in vele producties meegewerkt zoals meerdere malen in Kinderen voor Kinderen, Kids top 20, Junior Dance en twee jaar terug nog bij de MTV EMA's in Rotterdam. Ook danste zij in verschillende videoclips van o.a. Aliyah, Sarah & Julia en Ralf Mackenbach.
Naast dansen doet Kirsten ook aan zingen en door die combinatie heeft ze al de mogelijkheid gehad in verschillende musicals mee te spelen. Zo straalde zij in 'Droomvlucht', 'Annie' en 'Billy Elliot'. Ze heeft twee singles met 'Rebelfox' op haar naam staan met optredens in binnen- en buitenland. Op de homepage en bij producties zijn verschillende clipjes te zien. 
De meest recente activiteiten zijn opdrachten voor Nike in Spanje, deelname aan DanceSing 2018 en gastdanseres in DanceDanceDance 2019.

Algie Cagurangan Baas

Algie Baas (1996) is opgegroeid in Hoorn en op 9 jarige leeftijd met haar dans carrière begonnen. Zij heeft wedstrijden gedanst op Europese en Wereldkampioenschappen.

In 2017 is zij afgestudeerd aan de dansopleiding PACT ROC van Amsterdam.

Daar heeft zij zich ontwikkeld als een allround-danseres. In december 2017 is zij met een groep naar China geweest om voorstellingen te dansen. Naast het lesgeven doet zij ook verschillende dansopdrachten. Zoals een recente productie waarvan de voorstelling in december 2018 zal zijn.

Algie geeft lessen hiphop en modern en doet samen met Lars de demoteams modern.

Kevin Joosten

Kevin Joosten

Kevin Joosten (1989) is een allround danser en dansdocent. Zijn favoriete stijlen dans zijn hiphop en contemporary fusion. Kevin Studeerde aan het Albeda Dans College. Na de opleiding heeft hij in diverse shows gedanst zoals: The Voice of Holland/The Voice Kids, Afrojack 'Jacked Homecoming' concert, Fashionweek London, Goldwell en nog vele meer. Naast het zelf performen choreografeert Kevin ook en heeft hij grote shows gechoreografeerd (nationaal en internationaal) zoals voor Tommy Hilfiger. Hij haalt zijn inspiratie/motivatie uit, doormiddel van vele workshops te volgen en reist regelmatig naar het buitenland om zelf te blijven groeien in dans.

Noa Meijer

Noa (2000) is op 5-jarige leeftijd met haar danscarrière begonnen. Ze is afgestudeerd aan de dansopleiding Lucia Marthas en nu aan het werk als allround danseres en dansdocent. Nadat zij in 2014 het programma Avro Junior Dance won heeft ze verschillende dansopdrachten gedaan. Zo was ze te zien in o.a. de videoclip van Jan Smit en Kraantje Pappie ‘Handen Omhoog’, Avro Junior Kerstshow, Televizier ring en Het Prinsengrachtconcert. Als danseres was Noa te zien in verschillende seizoenen van het succesvolle programma Dance Dance Dance. Naast haar passie voor dans speelt zingen en acteren ook een grote rol in haar leven. Ze heeft in de musicals Annie en Billy Elliot gespeeld en was te zien in de kinderseries “Ongewoon Sterre” en “It’s Lisa Baby”. Ze werkt inmiddels al 4 jaar als dansdocent en doet dit met heel veel plezier.

Luna Verkooijen

Luna Verkooijen is geboren op 13 juni 1999 en opgegroeid in Zaandam. Voordat ze haar droom als danseres is begonnen, beoefende ze eerst een andere sport uit, namelijk judo. Ze voelde dat er iets miste in haar leven en al gauw vond ze haar passie voor dans. Luna danst nu sinds zij 10 jaar oud is.

In 2019 is Luna afgestudeerd aan de dansopleiding ROC PACT+ Dans te Amsterdam. In 2018 is zij begonnen met danslessen geven en heeft zij inmiddels ervaring opgedaan als danslerares bij verschillende dansscholen. Haar sterkte punten liggen bij de stijl hiphop. Maar op de dansopleiding heeft ze zich wel weten te vormen tot een allround danseres. 

Naast danslessen geven, heeft Luna ook vaak op het podium mogen schitteren. Zo was zij ook gastdanseres in het tv-programma DanceDanceDance in 2019.

Victor Arends

Victor (1997) komt uit Rotterdam en is begonnen met dansen op zijn 12e in de stijl hiphop en is in deze stijl wedstrijden gaan doen nationaal en internationaal.

Na zijn middelbare school is hij verder gegaan aan de dansopleiding van het Albeda dans college Te Rotterdam waar hij in 2018 is afgestudeerd. Na deze opleiding is hij gaan werken als dansleraar en als uitvoerend danser.

Als uitvoerend danser heeft hij al diverse opdrachten gedaan zoals: I Love Urban Ahoy, Jack&Jones,  Bookings.com, gastdanser DanceDanceDanceUK en Eurovisiesongfestival 2021.

James Walcott

Nadat James (1990) geïnspireerd werd door de videoclip van Run DMC - its like that (remix) Is hij begonnen met breakdance toen hij 8 jaar was. Van zijn 15de tot zijn 21ste heeft hij wereldwijd gebattled, opgetreden en workshops gegeven om zijn passie voor breaking te delen. 

Na 13 jaar op professioneel niveau te hebben gebreaked heeft hij het initiatief genomen om zich voornamelijk te gaan focussen op het doorgeven van zijn kennis aan de volgende generatie b-boys & girls. 

Prioriteit in zijn stijl van lesgeven is discipline bouwen met oefeningen die toegankelijk zijn voor iedereen in de les. De focus zal daarnaast ook worden gelegd op flow, uitvoering en het kunnen koppelen van elke nieuw geleerde move in samenwerking met de muziek. 

Sederick Short

Sederick Short is 1 van de meest ervaren salsa dansdocenten van Nederland. Een echte straat danser, rasentertainer en een vak techneut. Hij begon in de jaren ‘80 als showdanser en als dans choreograaf op zijn geboorte eiland Curaçao. Daar heeft hij zich bekwaamd in Merengue showdance, Streetdance, Hip hop, en ook in diverse Antilliaanse folkloristische dans stijlen. Aan het eind van de jaren ‘80 verhuisde hij naar Nederland. Vanaf 1995 was hij lid van de eerste semi professionele afro latin showteam van Nederland: Euro Latinos Dance Company. Hij heeft daar trainingen gehad van de klassiek geschoolde danseres en choreograaf Rina Bernabela. 

Vanaf 1997 begon Sederick zelf Salsa danslessen te verzorgen in Amsterdam. En in 1999 heeft hij meegedaan aan de 2de Europese Salsa Festival die mede georganiseerd werd door Annetje Riel in Club Asi, Haarlem. Vanaf toen is hij geswitched van salsa ‘Antilliaanse Stijl’ naar LA Style Salsa on1 dansen en lesgeven. In 2001 werd Sederick als gevolg daarvan lid van de internationaal gerenommeerde Salsa showteam Salsa Dance Squad. Met SDS heeft Sederick diverse salsa dansoptredens gehad in binnen- en in het buitenland. Daarnaast bleef hij zelf dansworkshops volgen en ook geven op internationale afro latin dans festivals wereldwijd. In 2003 heeft Sederick de eerste Nederlandse docenten handleiding voor modern Salsa dansen geschreven. En in 2017 is hij Nederlands Salsa kampioen geworden in de categorie ‘Master on1’. Sederick heeft zich gedurende de vele jaren ontpopt als trendwatcher, amateur afro latin dans historicus, entertainer, blogger, youtuber, MC, presentator en als social media influencer binnen de Nederlandse afro latin dansgemeenschap.

Sederick verzorgt Salsa en Bachata danslessen samen met zijn idool Annetje Riel. Hij geeft ook regelmatig Merengue, Salsa en Bachata dans workshops & bootcamps op middelbare scholen, voor diverse dansscholen, op (thema) feesten voor bedrijven en voor particulieren. Sederick geeft ook privé danslessen en maakt huwelijks dansen. De ervaren dansdocent is een fervente voorstander van ‘All Inclusive Dance’. Daarom geeft hij ook dans clinics aan alle leeftijdscategorieen, aan minder validen en aan mensen van alle sexuele voorkeuren. Betrouwbaarheid, flexibiliteit en professionaliteit zijn dan ook waarden die Sederick hoog in het vaandel draagt. Naast dit alles blijft Sederick zelf regelmatig workshops van zowel nationale en internationale dansdocenten volgen om de nieuwste danstrends bij te houden.  

Sederick zijn motto is dan ook: ‘Je bent nooit klaar met leren!’

Annetje Riel

Annetje Riel

Annetje is al vele jaren actief op het gebied van partnerdansen. Ooit begonnen als wedstrijddanser en FDO-gediplomeerd dansdocente, vertrok zij in de tachtiger jaren naar Argentinië om de Argentijnse Tango te bestuderen. Daarna volgde een verhuizing naar Los Angeles, waar zij jarenlang woonde en les gaf in onder andere Salsa, Bachata en West Coast Swing. Vervolgens was ze 10 jaar lang eigenaar van de roemrijke Club Asi! Salsadansschool in Haarlem. Na nog een jarenlang verblijf in de VS, keerde ze uiteindelijk terug naar Nederland. Zij doceert op verschillende plaatsen in het land met veel plezier een grote verscheidenheid aan partnerdansen, is nauw betrokken bij de opleiding voor Salsadocenten van de Stichting SON, vertaalt dansen voor rolstoelgebruikers en mensen met een visuele handicap en is één van de grondleggers van Salsa Social, dansen voor onder andere ouderen. Tevens is zij secretaris/penningmeester van SalsaBelang, de overkoepelende organisatie in Nederland voor Salsa dansers, docenten en organisatoren.

Frank de Vos

Frank is eigenaar/directeur van de dansschool. In 1995 heeft hij samen met Romy de dansschool van zijn ouders overgenomen. Na een lange carierre met vele hoogtepunten als amateur en professioneel danser in Ballroom & Latin is hij in 1990 begonnen met lesgeven. Hij heeft de algehele leiding, is verantwoordelijk voor de administratieve zaken en geeft alle Stijldans- en Zumba/LaBlast lessen.
Naast de werkzaamheden voor de dansschool is Frank actief als organisator van nationale en internationale dansevenementen. Zo organiseerde hij al 2x de Europese Kampioenschappen Hiphop in Amsterdam met zo'n 3000 deelnemers, daarnaast al vele nationale Ballroom-, Hiphop- en Performing Arts Wedstrijden en onlangs nog onder de naam Dutch Open Dance de West-Europese Kampioenschappen voor de WADF in combinatie met een internationale dansconventie voor alle dansvormen met de beste choreografen uit de danswereld.
R

Romy de Vos

Romy is samen met Frank eigenaar van de dansschool. Zij danst al bijna haar hele leven, begonnen met ballet en later in deze dansschool haar eerste lessen gevolgd in Ballroom & Latin. Samen met Frank heeft zij vele prijzen gewonnen, waaronder het Nederlands Kampioenschap Allround in 1988 en ook vele internationale aansprekende resultaten. In 1996 is Romy zich gaan toeleggen op leuke danslessen voor kinderen, eerst met één les in de week wat nu uitgegroeid is tot dagelijkse lessen voor alle leeftijden in streetdance, hiphop en jazz/modern. Romy is het creatieve brein van de dansschool met als jaarlijks terugkerend resultaat onze theatervoorstellingen.