You Tube kanaal De Vos Dancestudios

. . . 1 april Latin Saturday, 15 april Danscafé . . .

Docenten

Op deze pagina vind je een overzicht van alle docenten van De Vos Dance Studio's.

 

Lars de Vos

Lars de Vos

Lars is geboren op 24 november 1994 en danst eigenlijk al sinds hij kon lopen. Lars is een echte allrounder, hij heeft vanaf zijn 6e wedstrijden Latin American gedaan en werd daar al Kampioen van Nederland in de jeugdcategorie. 
Van 2005 tot 2012 heeft hij vooropleiding gedaan bij Lucia Marthas, en in 2016 afgestudeerd aan de HBO opleiding uitvoerend dans bij Codarts in Rotterdam. Lars is danser voor ISH, de company van Marco Gerris met producties als Funkish, Narnia & Grimm. Ook in 2020 danst Lars weer in de nieuwe productie van Kalpanarts
Hij heeft al veel podium- en TV-ervaring mogen opdoen met o.a. Musicals in Ahoy, Kinderen voor Kinderen, Junior Songfestival, X-Factor & Dance Dance Dance. 
Lars doet ook reglmatig mee met Hiphop battles en wedstrijden. Hij werd al meerdere malen Kampioen van Nederland en met zijn crew 'The Incredible Kids' ook al Europees- en Wereldkampioen Hiphop Team Battle. Nog niet zo lang geleden heeft hij samen met gelegenheidspartner Davy een zilveren medaille gewonnen tijdens de World DanceSport Games in Taiwan (soort Olympische Spelen voor dans). Met zijn maatje Gino werd hij tweede bij de Juste Debout battles in Paradiso in februari 2018 en winnaar in Wenen in februari 2019, waarmee zij zich plaatsten voor deelname aan de finales in Parijs en daar bij de beste 8 eindigden.
www.larsdevos.com

Kirsten de Vos

Kirsten (1999) heeft al een flinke rugzak aan ervaring. Ze is heel allround in dans omdat ze al heel vroeg ermee is begonnen. Naast de lessen bij de minikids deed ze ballet bij de Kennemer balletstudio en vanaf groep zes ging ze naar de vooropleiding van Lucia Marthas in Amsterdam tot en met 2015 en heeft daarna de switch gemaakt naar MBO-Dans van het Albeda college in Rotterdam. Ondertussen is zij naast de lessen actief geweest op vele fronten. Op 5 jarige leeftijd deed zij al mee aan een WK hiphop en heeft in de loop van de jaren vele kampioenschappen gewonnen. Daarnaast heeft ze in vele producties meegewerkt zoals meerdere malen in Kinderen voor Kinderen, Kids top 20, Junior Dance en twee jaar terug nog bij de MTV EMA's in Rotterdam. Ook danste zij in verschillende videoclips van o.a. Aliyah, Sarah & Julia en Ralf Mackenbach.
Naast dansen doet Kirsten ook aan zingen en door die combinatie heeft ze al de mogelijkheid gehad in verschillende musicals mee te spelen. Zo straalde zij in 'Droomvlucht', 'Annie' en 'Billy Elliot'. Ze heeft twee singles met 'Rebelfox' op haar naam staan met optredens in binnen- en buitenland. Op de homepage en bij producties zijn verschillende clipjes te zien. 
De meest recente activiteiten zijn opdrachten voor Nike in Spanje, deelname aan DanceSing 2018 en gastdanseres in DanceDanceDance 2019.

Algie Cagurangan Baas

Algie Baas (1996) is opgegroeid in Hoorn en op 9 jarige leeftijd met haar dans carrière begonnen. Zij heeft wedstrijden gedanst op Europese en Wereldkampioenschappen.

In 2017 is zij afgestudeerd aan de dansopleiding PACT ROC van Amsterdam.

Daar heeft zij zich ontwikkeld als een allround-danseres. In december 2017 is zij met een groep naar China geweest om voorstellingen te dansen. Naast het lesgeven doet zij ook verschillende dansopdrachten. Zoals een recente productie waarvan de voorstelling in december 2018 zal zijn.

Algie geeft lessen hiphop en modern en doet samen met Lars de demoteams modern.

Kevin Joosten

Kevin Joosten

Kevin Joosten (1989) is een allround danser en dansdocent. Zijn favoriete stijlen dans zijn hiphop en contemporary fusion. Kevin Studeerde aan het Albeda Dans College. Na de opleiding heeft hij in diverse shows gedanst zoals: The Voice of Holland/The Voice Kids, Afrojack 'Jacked Homecoming' concert, Fashionweek London, Goldwell en nog vele meer. Naast het zelf performen choreografeert Kevin ook en heeft hij grote shows gechoreografeerd (nationaal en internationaal) zoals voor Tommy Hilfiger. Hij haalt zijn inspiratie/motivatie uit, doormiddel van vele workshops te volgen en reist regelmatig naar het buitenland om zelf te blijven groeien in dans.

Luna Verkooijen

Luna Verkooijen is geboren op 13 juni 1999 en opgegroeid in Zaandam. Voordat ze haar droom als danseres is begonnen, beoefende ze eerst een andere sport uit, namelijk judo. Ze voelde dat er iets miste in haar leven en al gauw vond ze haar passie voor dans. Luna danst nu sinds zij 10 jaar oud is.

In 2019 is Luna afgestudeerd aan de dansopleiding ROC PACT+ Dans te Amsterdam. In 2018 is zij begonnen met danslessen geven en heeft zij inmiddels ervaring opgedaan als danslerares bij verschillende dansscholen. Haar sterkte punten liggen bij de stijl hiphop. Maar op de dansopleiding heeft ze zich wel weten te vormen tot een allround danseres. 

Naast danslessen geven, heeft Luna ook vaak op het podium mogen schitteren. Zo was zij ook gastdanseres in het tv-programma DanceDanceDance in 2019.

Victor Arends

Victor (1997) komt uit Rotterdam en is begonnen met dansen op zijn 12e in de stijl hiphop en is in deze stijl wedstrijden gaan doen nationaal en internationaal.

Na zijn middelbare school is hij verder gegaan aan de dansopleiding van het Albeda dans college Te Rotterdam waar hij in 2018 is afgestudeerd. Na deze opleiding is hij gaan werken als dansleraar en als uitvoerend danser.

Als uitvoerend danser heeft hij al diverse opdrachten gedaan zoals: I Love Urban Ahoy, Jack&Jones,  Bookings.com, gastdanser DanceDanceDanceUK en Eurovisiesongfestival 2021.

James Walcott

Nadat James (1990) geïnspireerd werd door de videoclip van Run DMC - its like that (remix) Is hij begonnen met breakdance toen hij 8 jaar was. Van zijn 15de tot zijn 21ste heeft hij wereldwijd gebattled, opgetreden en workshops gegeven om zijn passie voor breaking te delen. 

Na 13 jaar op professioneel niveau te hebben gebreaked heeft hij het initiatief genomen om zich voornamelijk te gaan focussen op het doorgeven van zijn kennis aan de volgende generatie b-boys & girls. 

Prioriteit in zijn stijl van lesgeven is discipline bouwen met oefeningen die toegankelijk zijn voor iedereen in de les. De focus zal daarnaast ook worden gelegd op flow, uitvoering en het kunnen koppelen van elke nieuw geleerde move in samenwerking met de muziek. 

Malita Pasanea

Malita is op 3 jarige leeftijd begonnen met dansen en is op 17 jarige leeftijd begonnen met lesgeven waar ze sindsdien niet meer mee is gestopt. Ze heeft in haar dans carrière kennis gemaakt met vele dansstijlen. In 2013 heeft ze haar diploma behaald en is ze als all round danser afgestudeerd. Haar liefde ligt bij lesgeven en choreograferen en ze is graag te vinden in de underground battle scene. Haar favoriete dansstijlen zijn house, hiphop en modern. Ze heeft een voorkeur voor theater boven commercieel werk en heeft op vele podia gestaan waaronder Carré en de la mar. Ze is twee keer mee geweest op tour door China als assistent artistiek leider voor Amsterdam Urban Dance Company waar ze ook voor heeft gedanst en gechoreografeerd. Ze heeft lesgegeven voor veel verschillende dansscholen waar ze selectielessen en kinderlessen heeft verzorgd in verschillende stijlen. In 2013-2015 is ze mede-eigenaar geweest van ANA (Afternoon Art). Een concept bedacht door haar en S. Sugiarto waar ze in samenwerking met het ROCvA een vooropleiding aanbood waar kids van de middelbare school in de avonduren werden klaargestoomd voor de audities voor een dansopleiding. Malita heeft een echte passie voor het stimuleren van talentontwikkeling en het begeleiden van jongeren doormiddel van verbinding. In 2022 heeft ze een project gedraaid met Triple ThreaT waar ze als danscoach en choreograaf aan de slag ging met jonge talenten van verschillende disciplines. 

In haar lessen vind ze het belangrijk dat kids serieus en gemotiveerd zijn maar ook vooral veel plezier hebben. Haar lessen zijn leuk, levendig en leerzaam. Ze heeft bijna altijd een glimlach op haar gezicht en is een zeer benaderbare docent die zich inzet het beste uit haar leerlingen te halen.

Fabian Weijdema

Fabian " Fibba" (1994) is een professionele choreografie danser die zijn dans carriere begon met zijn eerste stapjes als baby. Al snel wist hij dat dansen zijn passie en liefde zou zijn. Fibba heeft een allround academy gestudeerd op D'drive en is vanuit daar gestroomd naar de HBO dans academy jazz/musical, op de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten. Tijdens deze academy heeft hij Hollands got talent gedaan met zijn voormalige crew "Yojigen" waar ze de golden ticket hebben ontvangen en uiteindelijk tot de halve finale zijn gekomen. Na dat hij zijn Bachelor kunstenaar diploma had ontvangen heeft Fibba voornamelijk gedanst op grote podia. Hij was onder anderen te zien bij; Let's dance, Ladies of Soul, So you think you can dance, meerdere Muziek videos, Belgiums got talent, Eurovision Belgium & etc. Hij heeft een passie voor lesgeven en het delen van zijn ervaringen met de "nieuwe generatie". Fibba focust zicht voornamelijk op de community onder het Platform "Collab Industry" en ziet graag de dans community groeien. Met deze visie en ervaringen versterkt hij dan ook graag het team van De vos Dance Studio's. 

Stephen Cassidy

Stephen heeft een rijk verleden als danser en lesgever. Deze Irishman in Holland specialiseert zich in Salsa en Bachata en geeft op meerdere locaties danslessen.
Stephen is door Salsa Onderwijs Nederland (SON) een volledig opgeleid dansdocent. Met zijn ervaring geeft hij les op een humoristische en gezellige manier. Zo brengt hij gestructureerde lesstof over aan zijn studenten. Hij wordt regelmatig uitgenodigd om op feesten en evenementen dansworkshops te geven.
Hij houd van lesgeven en dat is door zijn passie voor dansen duidelijk te zien.

Annetje Riel

Annetje Riel

Annetje is al vele jaren actief op het gebied van partnerdansen. Ooit begonnen als wedstrijddanser en FDO-gediplomeerd dansdocente, vertrok zij in de tachtiger jaren naar Argentinië om de Argentijnse Tango te bestuderen. Daarna volgde een verhuizing naar Los Angeles, waar zij jarenlang woonde en les gaf in onder andere Salsa, Bachata en West Coast Swing. Vervolgens was ze 10 jaar lang eigenaar van de roemrijke Club Asi! Salsadansschool in Haarlem. Na nog een jarenlang verblijf in de VS, keerde ze uiteindelijk terug naar Nederland. Zij doceert op verschillende plaatsen in het land met veel plezier een grote verscheidenheid aan partnerdansen, is nauw betrokken bij de opleiding voor Salsadocenten van de Stichting SON, vertaalt dansen voor rolstoelgebruikers en mensen met een visuele handicap en is één van de grondleggers van Salsa Social, dansen voor onder andere ouderen. Tevens is zij secretaris/penningmeester van SalsaBelang, de overkoepelende organisatie in Nederland voor Salsa dansers, docenten en organisatoren.

Frank de Vos

Frank is eigenaar/directeur van de dansschool. In 1995 heeft hij samen met Romy de dansschool van zijn ouders overgenomen. Na een lange carierre met vele hoogtepunten als amateur en professioneel danser in Ballroom & Latin is hij in 1990 begonnen met lesgeven. Hij heeft de algehele leiding, is verantwoordelijk voor de administratieve zaken en geeft alle Stijldans- en Zumba/LaBlast lessen.
Naast de werkzaamheden voor de dansschool is Frank actief als organisator van nationale en internationale dansevenementen. Zo organiseerde hij al 2x de Europese Kampioenschappen Hiphop in Amsterdam met zo'n 3000 deelnemers, daarnaast al vele nationale Ballroom-, Hiphop- en Performing Arts Wedstrijden en onlangs nog onder de naam Dutch Open Dance de West-Europese Kampioenschappen voor de WADF in combinatie met een internationale dansconventie voor alle dansvormen met de beste choreografen uit de danswereld.
R

Romy de Vos

Romy is samen met Frank eigenaar van de dansschool. Zij danst al bijna haar hele leven, begonnen met ballet en later in deze dansschool haar eerste lessen gevolgd in Ballroom & Latin. Samen met Frank heeft zij vele prijzen gewonnen, waaronder het Nederlands Kampioenschap Allround in 1988 en ook vele internationale aansprekende resultaten. In 1996 is Romy zich gaan toeleggen op leuke danslessen voor kinderen, eerst met één les in de week wat nu uitgegroeid is tot dagelijkse lessen voor alle leeftijden in streetdance, hiphop en jazz/modern. Romy is het creatieve brein van de dansschool met als jaarlijks terugkerend resultaat onze theatervoorstellingen.